The Final Countdown

בפרויקט גמר נתבקשתי לתכנן דירה שעונה על צרכיהם של זוג+2 שכלל: חלל עבודה, סלון מטבח, פינת ישיבה, פינת משפחה, מאסטר הורים, שירותי אורחים וחדרי ילדים+ שירותימקלחת בהתבסס על 2 קומות על פני 180 מ"ר.

את תוכנית העמדה שיניתי מס' רב של פעמים עד שהגעתי לתוצאה שמתכתבת עם קוי המתאר הליניאריים של הדירה.

כמובן שהתחלתי לתכנן לפי מה שאני מכירה ומהשראה יומיומית אבל בסופו של דבר נפל לי האסימון שהתוצאה הינה לא שגרתית, נועזת ובהחלט לא מתאימה לכל משפחה, קצת מחוץ לקופסא.

הקונספט שליווה אותי היה "השלם גדול מסך חלקיו", וכשאני מדברת על קונספט אני מתכוונת שהוא יבוא לידי ביטוי ממשי בעיצוב החלל ולא התפאורה. הקומה התחתונה יועדה כחלל ציבורי לאורחי ויושבי הבית בעוד הקומה העליונה כאינטימית, ליושבי הבית בלבד, למעט המרפסת.

מתן מענה לקונספט בא לידי ביטוי באופן בו החלל הציבורי משלים את הפרטי והאלמנטים ששולבו כללו פונקציונאלית מרובה לדוגמא: בחדרי הילדים הארון שולב כחלק מהמיטה ופלטת השולחן נמשכה מהארון והתפרקה לכדי מדפים במקום מגירות, המטבח תוכנן כקוי ולכל אורכו משני צידיו תחמו חללי אחסון לבקבוקי יין, מכונת כביסה ואת המדרגות הנחתי מעל, מתוכן מבצבצת התאורה, ואין סימבולי יותר מאשר מדרגות לתאר עליה וירידה בחיים שהופכות אותנו לשלם.

Contact Me

רוצים להיות איתי בקשר?

  • Instagram Icon
  • Facebook Icon

© All rights reserved to LIAT MALKA 2019